Värna om hästen

Det första vi har skrivit i vår affärsplan är att vi ska värna om hästen och ryttaren – i den ordningen! Det är lätt att se i vår omvärld många exempel på dålig hästhantering och till och med vanvård. Vi ska försöka föra hästens talan inom området ridprodukter – genom utveckling, genom smarta lösningar och genom att tänka nytt.

The saddle horses talk about

Modern hästhållning kräver modern utrustning

Det har framkommit i vårt arbete med sadlarna att grundkonstruktionen är i stort sett oförändrad sedan 1700-talet. Faktum är att vi har sneglat både ännu längre tillbaks i tiden och framåt för att hitta lösningar som passar.

I dag rider vi fler timmar på hästen än tidigare, vissa rider med hårdare belastning än hästar från början är skapta till. I de flesta fall skapar vi en vältränad häst, men med risk för förslitningar om vi gör fel eller använder dålig utrustning.

Tänk om – tänk nytt – tänk ordentligt och tänk häst

Alla är olika

Genom mångårig, envis utveckling har vi hittat ett system där vi nu har marknadens första och äkta modulära sadelsystem. Ett system som verkligen värnar om hästen. Vi är stolta över detta. Systemet kommer att vara långlivat, flexibelt och fungera på flera typer av hästar.

Devisen passar även bra som en del i vår etiska policy inom företaget:

Mångfald berikar

Träffas mer – Kommunicera mer

Det står helt klart att vi som företag inte kan fungera utan dig som kund – därför vill vi träffa dig, fråga dig, be dig testa och framför allt undersöka vad det är som DU vill förbättra på hästens utrustning. Därför ska vi som företag bli bäst på att kommunicera med dig. Kommunikation tycker vi uppstår bäst i verkliga livet – men vi kommer även att jobba med digitala (sociala) media som facebook och LinkedIn. Vi hoppas få träffa dig på båda platserna.

Utveckling kräver insikt – för insikt krävs kunskap – du har kunskap

Var rädd om dina kompisar

Värna om hästen var först – värna om dina nära vänner kommer sedan. God vänskap växer inte på träd, god vänskap tar tid på sig men är också trogen och uthållig – kan se förbi brister och fel.

Vi har samlat en hel sida med några av våra vänner här på hemsidan, dessutom håller vi på att få några på facebook med. Vi hoppas vi ses!

Man ska ha kul

Genom att samarbeta med engagerade människor, folk som gillar hästar och som tänker på djurens bästa – då har man kul! När vi har kul skapar vi riktigt bra produkter och hoppas att detta ska hjälpa din häst och dig själv i din vardag.

Stallkram!

T. Anzelius (text & tanke)